top of page

Mijn doel


Mijn doel is om terecht te komen bij Cognitive FX in Utah. 
 

Mijn doel is om mijn nieuwe leven zo fijn mogelijk in te richten, met de dingetjes waar ik gelukkig van word.  Dit word nu veelal beperkt door de ernstig lage belastbaarheid. 
Ook zou ik heel graag wat vrijwilligers werk verrichten een paar uurtjes per week, zodat ik me nuttiger voel en ook mijn steentje bij kan dragen aan onze maatschappij.

 

Cognitive FX is een kliniek in de Amerikaanse stad Provo in Utah. Er worden mensen met licht en zwaar traumatisch hersenletsel behandeld. Deze behandeling heeft de vorm van een EPIC Treatment (Enhanced Performance in Cognition). Hierbij wordt een functionele MRI (fMRI) als hersenmeting ingezet. Cliënten doen tijdens de fMRI-scan cognitieve oefeningen. Zo wordt in kaart gebracht welke gebieden in de hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Met de uitslagen van de fMRI als startpunt volgen cliënten gedurende een week een intensieve en multidisciplinaire therapie. Na de behandeling krijgen ze een intensief trainingsprogramma mee voor thuis.

In vergelijking met Nederland

Waar de behandelingen in Nederland nog steeds voornamelijk gericht zijn op focus op acceptatie en adaptie, beperkte fysieke oefeningen en prikkeldemping,

 

De behandeling bij Cognitive FX zich juist op focus op herstel, maximale fysieke training en uitdagende cognitieve belasting. Naast de fysieke inspanning is er bij Cognitive FX ook veel aandacht voor ontspanning.

In hun behandeling staat centraal:

• De doorbloeding van je hersenen want een goede doorbloeding is nodig om goed te functioneren

• De flexibiliteit van je hersenen Het aanmaken van nieuwe verbindingen in de hersenen, als je ze daartoe prikkelt.

• De reactie van je autonome zenuwstelsel Als je lichaam snel en vaak verhoogd alert is (fight/flight-modus), kun je niet herstellen en werkt je brein minder efficiënt. Ze trainen je om makkelijker te schakelen naar rust-modus.

Om daar gericht aan te werken wordt er eerst een functionele MRI gemaakt: deze laat je breinactiviteit zien terwijl je opdrachten maakt. Het maakt zichtbaar hoe hard je hersenen moeten werken.

Wil je meer weten over wat Cognitive FX doet? Hier bezoek je hun website.

WhatsApp Image 2023-05-06 at 12.50.28.jpeg

Over Cognitive FX

CognitiveFX is een toonaangevende organisatie op het gebied van neurowetenschappen en hersenletsel. Hun missie is om revolutionaire behandelingen te ontwikkelen en te implementeren om patiënten te helpen herstellen van traumatisch hersenletsel.
 

CognitiveFX is opgericht in 2014 door Dr. Alina Fong en Dr. Mark Allen. Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan naar hersenletsel, ontwikkelden ze een innovatieve benadering genaamd EPIC Treatment (Enhanced Performance in Cognition). Deze behandeling combineert geavanceerde neurocognitieve evaluatie en training met neurotherapie om de hersenen te helpen herstellen van letsel.
 

Sinds de oprichting heeft CognitiveFX duizenden patiënten geholpen bij het herstellen van hersenletsel en hun levenskwaliteit te verbeteren. Het is een organisatie die zich blijft inzetten voor het ontwikkelen en implementeren van effectieve behandelingen voor patiënten met traumatisch hersenletsel.

female-sitting-edge-rock-with-amazing-high-rocky-mountains_181624-259.jpg
female-sitting-edge-rock-with-amazing-high-rocky-mountains_181624-259_edited.jpg

De therapie

De behandeling van CognitiveFX is een innovatieve benadering die is ontworpen om patiënten te helpen bij het herstellen van traumatisch hersenletsel en cognitieve problemen. Het Enhanced Performance in Cognition (EPIC) programma van CognitiveFX combineert geavanceerde neurowetenschappelijke technologie met neurotherapie om de hersenen te helpen herstellen en cognitieve functies te verbeteren.
 

De behandeling begint met een uitgebreide evaluatie van de cognitieve functies van de patiënt. Dit omvat geavanceerde neurowetenschappelijke testen, waaronder geautomatiseerde oogbewegingstests en neurale mapping. Op basis van de resultaten van deze tests ontwerpt het team van CognitiveFX een gepersonaliseerd behandelplan voor elke patiënt.
 

De behandeling omvat neurotherapie, die zich richt op het verbeteren van de hersenfunctie door middel van specifieke oefeningen en activiteiten. Dit omvat onder andere visuele therapie, vestibulaire therapie en aerobe oefeningen. Patiënten worden intensief begeleid door een team van specialisten, waaronder neurotherapeuten, neurowetenschappers en fysiotherapeuten.
 

Door de innovatieve benadering van CognitiveFX hebben duizenden patiënten herstel van hun hersenletsel ervaren en hebben hun cognitieve functies verbeterd. 

zion-national-park-utah_HERO_TOPUTAH0622-bf3561abc908459abbf22e696c3492d1_edited.jpg

Ervaringen met CFX

Hier werken we nog aan maar je kunt al wel de resultaten downloaden 

bottom of page